Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλες Προσωπικότητες


Ο Σοφοκλής Ξυνής, ως πρόεδρος του Mediterranean College, είχε την τιμή να προσκαλέσει και να υποδεχτεί στην Ελλάδα κορυφαίες, διεθνούς εμβέλειας προσωπικότητες της επιστήμης και του πνεύματος.

Συγκεκριμένα:

Noam Chomsky (MIT)

Το 2004 ο κορυφαίος γλωσσολόγος, διανοητής και φιλόσοφος Noam Chomsky, καθηγητής του πανεπιστημίου MIT, μιλά για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό σε ανοιχτή ομιλία με θέμα “Globalization, US and the New World Order”, η οποία διεξήχθη στο κατάμεστο Νέο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Ο Noam Chomsky έχει δώσει δύο επιπλέον ομιλίες στους φοιτητές του Mediterranean College και στο ευρύτερο κοινό μέσω σύνδεσης videoconference μεταξύ του ΜΙΤ και των εγκαταστάσεων του Mediterranean College στην Αθήνα.
Ο Noam Chomsky υπήρξε μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Mediterranean College.

Graciela Chichilnisky (Columbia University)

To 2005 η Graciela Chichilnisky, καθηγήτρια Μαθηματικών και Οικονομικών στην έδρα της UNESCO και στο Columbia University, αρχιτέκτων του πρωτοκόλλου του Κιότο για το Περιβάλλον και υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ στα Οικονομικά, μιλά στο ελληνικό κοινό σε ανοιχτή ομιλία στη Στοά του Βιβλίου με θέμα “Beyond the Global Divide: From Basic Needs to Knowledge Revolution”.
Το 2007, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 ετών  διαρκούς και επιτυχημένης παρουσίας του Mediterranean College στην Ελλάδα, η Graciela Chichilnisky δίνει ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»  και παραλαμβάνει τιμητικό βραβείο του «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» από τον Σοφοκλή Ξυνή και εκπρόσωπο του University of Teesside.
Η Graciela Chichilnisky υπήρξε μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Mediterranean College.

Ted Honderich (University College London)

Το 2007 ο Βρετανός φιλόσοφος και πολιτικός στοχαστής Ted Honderich μιλά στο ελληνικό κοινό σε ανοιχτή ομιλία στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ με θέμα “Right and Wrong, and Palestine, 9/11, Iraq, 7/7…”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου